Επιστροφή

Σας καλωσορίζω στη Μαγεμένη Πυξίδα!

Ονομάζομαι Έφη Πολυχρονάκη, είμαι ιδιοκτήτρια αυτού του χώρου και θα σας πώ λίγα πράγματα για μένα, έτσι για να με γνωρίσετε καλύτερα.

Οι σπουδές μου πάνω στα παιδαγωγικά ξεκινάνε αρκετά χρόνια πίσω, εκεί γύρω στα μέσα τις δεκαετίας του ’90 όπου για τρία χρόνια πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών με κατεύθυνση παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, κάνοντας παράλληλα πρακτική άσκηση σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να παρακολουθώ μια σειρά από ημερίδες με θέματα σχετικά με τα παιδιά και σεμινάρια εξειδικευμένου παιδαγωγικού περιεχομένου από έγκριτους εκπαιδευτικούς φορείς για το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, την παιγνιοθεραπεία, τις διαταραχές λόγου σε παιδιά, την Δ.Ε.Π.Υ, τη Μουσικοκινητική Αγωγή κ.α.

Με το πέρας των σπουδών μου και την απόκτηση δυο πτυχίων οι αναζητήσεις μου δεν τελείωσαν εκεί. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρακολουθώντας για άλλα δύο χρόνια το τμήμα Ημερήσιας Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας, και ένα χρόνο επιπλέον στην Ειδική Αγωγή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και τη συνολική απόκτηση τεσσάρων πτυχίων στον τομέα της Προσχολικής αγωγής, εργάστηκα για δύο χρόνια σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην περιοχή τουΑγίου Στέφανου και από το 2003 έως το 2011 σε παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου.

Τα σεμινάρια και οι  εξειδικεύσεις δεν έπαψαν να υπάρχουν ούτε στιγμή στην πολυετή μου εκπαιδευτική πορεία. Εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία σε προγράμματα LOVAS για αυτιστικά παιδιά με την ψυχολόγο Άσπα Πασχάλη, σεμινάρια Μουσειακής Αγωγής με την Σοφία Γιαλουράκη, τρία χρόνια σεμινάρια μυθοπλασίας και δημιουργικής γραφής  με τη ψυχοπαιδαγωγό-παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, τέσσερα χρόνια σωματική έκφραση με τη Susana Noemi Abigador, δύο χρόνια σπουδές στην Άνιμα, σχολή καλλιτεχνικής έκφρασης και δράσης, αποκτώντας εξειδίκευση στην εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης, και άλλα ακόμα αμέτρητα σεμινάρια που συμπληρώνουν ως σήμερα την εκπαιδευτική μου ταυτότητα.

Μετά από όλα αυτά καταστάλαξα οριστικά πως η διαδραστική μάθηση, το βιωματικό παιχνίδι και η γνώση που προέρχεται από τα εκφραστικά μέσα που μας δίνει η τέχνη, είναι για μένα ο προορισμός και η ταυτότητα μου. Έτσι, με αυτή την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία στο ενεργητικό μου, ήρθε για να μείνει στη ζωή μου η Μαγεμένη Πυξίδα εκπληρώνοντας αυτά τα όνειρα και αυτούς τους στόχους.