Πρωινές & μεσημεριανές δράσεις με πυξίδα το παιχνίδι


Επιστροφή

Παίζοντας μαθαίνω, διασκεδάζω, αλληλεπιδρώ στο περιβάλλον, αποκτώ εμπειρίες, ενδυναμώνω το εγώ μου, μαθαίνω να συνυπάρχω με τους άλλους, να μοιράζομαι σκέψεις, στιγμές, συναισθήματα και καταστάσεις.


Το παιχνίδι προκαλεί στο παιδί μια εσωτερική ανάγκη για άσκηση της νοημοσύνης, του εξάπτει τη φαντασία, τη δημιουργική σκέψη, του εκπαιδεύει τη μνήμη, τη λογικομαθηματική σκέψη  του εμπλουτίζει το  λόγο και σίγουρα το κάνει πιο έξυπνο, πιο κοινωνικό  και πιο ευέλικτο στο να παίρνει πρωτοβουλίες και να επιλύει προβληματισμούς  και καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Μέσα από την καθημερινή εμπλοκή των παιδιών με όλες τις μορφές της Τέχνης, τη μουσική, τη θεατρική έκφραση, τη ζωγραφική ,την ποίηση ,τη λογοτεχνία, το χορό κ.α, τα  παιδία της προσχολικής ηλικίας αποκτούν χρήσιμες  εμπειρίες και δεξιότητες για δημιουργία και παρατήρηση των ποικίλων εικαστικών μορφών, καλλιεργούν πολύτιμες  στάσεις για τη ζωή και  ευαισθητοποιούνται πάνω σε ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Τέχνη και τον Πολιτισμό γενικότερα.

Έτσι λοιπόν εδώ στη Μαγεμένη Πυξίδα το βιωματικό παιχνίδι  και η επαφή με την Τέχνη κατέχουν πρωταρχικό ρόλο και έχουν ξεχωριστή σημασία για μας στην καθημερινή εκπαίδευση των παιδιών  σε όλες τις δράσεις  μας.


Οι πρωινές δράσεις απευθύνονται σε παιδάκια από:

2,5 - 3 ετών - τμήμα βρεφών

3,5 - 4 ετών - τμήμα Μ.Προνηπίων

4,5 – 5 ετών - τμήμα Προνηπίων

Με ωράριο 8.00- 16.00.

Από εξιδεικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα μεσημεριανής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 2,5- 8 ετών με σκοπό να διευκολύνουμε τους γονείς που εργάζονται το απόγευμα.